Workshop Waardevol Werk

De stap naar een betekenisvolle carrière

Steeds vaker merk je de dat het je tegenstaat wat je op je werk doet. Het knaagt dat je niet een positieve bijdrage levert aan de wereld en dat kost je energie. Je weet dat het tijd is voor verandering, maar wat wil je dan wél?

Hoe kom je erachter wat voor positieve impact je wilt maken in je baan? En op wat voor manier wil jij dat in je werk doen? En wil je dan ergens anders aan de slag of toch in je huidige organisatie het verschil maken?

Logische vragen! En de antwoorden daarop gaan alleen komen als jij er tijd voor neemt om daar bij stil te gaan. Dit is dan ook precies waar we in het programma van de (online) Workshop Waardevol Werk mee aan de slag gaan. 

Je krijgt praktische tools aangereikt om jouw richting in je impactvolle  loopbaan te bepalen. Na afloop heb jij een helder beeld hoe jij betekenis in je werk wilt en weet je welke concrete acties je kunt ondernemen naar een betekenisvolle baan.

De Workshop Waardevol Werk start waarschijnlijk weer in februari. Wil je graag eerder aan de slag? Laat het weten, want bij genoeg interesse starten we eerder een groep.

Herken je dit?

Jij wilt..

Jij kan het verschil maken

We leven in een wereld waarin we steeds maar meer, meer en meer willen. Grondstoffen raken op, de biodiversiteit neemt af, er is nog steeds ongelijkheid, en ondertussen zijn we er niet gelukkiger op geworden.

Jij weet dat het tijd is voor verandering. Dat de wereld vraagt om een nieuwe economie. Een economie die betekenis heeft en waarin we streven naar wat goed is voor ons als persoon én voor de wereld om ons heen.

Gaat jouw enthousiasme de zeespiegel doen dalen? Jaag jij met jouw eindeloze energie de energietransitie aan? Of gaat jouw creativiteit de diversiteitsproblematiek te lijf? Jij kan het verschil maken met een betekenisvolle baan waar jij én de wereld beter van worden!

Hoe dan?! Wij helpen jou met het vinden van die waardevolle plek die echt bij je past.

Onze aanpak

Hoe jij impact maakt is aan jou! Misschien denk je gelijk aan functietitels als duurzaamheidsadviseur of MVO-manager, maar gelukkig zijn er meer invullingen van een betekenisvolle carrière. Misschien blijf je in je huidige baan om daar een verandering te realiseren? Of zet je de stap naar een nieuwe plek, omdat je daar meer kan betekenen?

Tijdens de Workshop Waardevol Werk maken we gebruik van de drie fases van de Waardevol Werk-methode: Purpose, Potential & Plan. Na het doorlopen van deze drie fases heb jij helder welke bijdrage jij wilt leveren, wat je kunt en welke stappen jij concreet gaat zetten voor positieve impact in je werk. 

1. Purpose

In de eerste fase ontdek je welk maatschappelijk probleem jij wilt helpen oplossen en vorm je een visie hoe jij wilt dat de wereld eruit ziet. Daarnaast krijg je helder waarom je hier zo van overtuigd van bent. 

2. Potential

De combinatie van jouw waarden, en talenten maakt jou tot wie je bent. Na deze fase weet je waar je goed in bent en wat belangrijk voor je is, zodat je jouw potentieel kunt benutten in je betekenisbaan.

3. plan

In de laatste fase bepaal je wat jouw voorwaarden zijn voor je werk en je ontwikkelt wat jouw strategie voor verandering wordt met behulp van de ‘Theory of Change’. Dit vertaal je naar concrete stappen die jij gaat zetten. 

Maak kennis met ons

Wil je eerst eens kennismaken en samen ontdekken of dit programma past bij waar je nu staat?

Plan dan een gesprek, waarin we samen kijken welke stap jij het beste kunt zetten voor meer betekenis en voldoening in je loopbaan.

Het programma

De Workshop Waardevol Werk is een traject van meerdere weken, die de komende edities zowel online als offline plaatsvindt. Je volgt drie workshops samen met de andere deelnemende professionals, waarin je concrete handvatten krijgt voor het vormgeven van jouw betekenisvolle carrière. 

In de weken tussen de workshops heb je twee keer een 1-op-1-sessie waarin we werken aan jouw persoonlijke doelen en uitdagingen. Daarnaast werk je zelf
verder aan voorbereidende opdrachten. Tussendoor heb je contact met een accountability partner om je voortgang te bespreken en je ideeën om te zetten in actie.

3 workshops

In elke workshop staat één van de fases van Purpose, Potential of Plan centraal. De workshops bestaan uit interactieve werkvormen en geven je handvatten om tot jouw betekenisvolle carrière te komen.

Via Zoom, zie data en tijden bij 'Praktische info'.

Tussentijdse opdrachten

In de weken tussen de workshops krijg je allerlei opdrachten mee die je kunt uitvoeren om meer inzicht te krijgen in wie jij bent, wat je belangrijk vindt en hoe je in je werk een positief verschil wilt maken.

We raden je aan om hier minimaal 2 uur per week voor vrij te maken.

2 sessies 1-op-1

Tijdens de 1-op-1-sessies gaan we in 30 minuten aan de slag met datgene waar jij tegenaan loopt in jouw zoektocht. We helpen je persoonlijke en praktische inzichten op te doen.

Via Zoom, op een tijdstip naar keuze.

Accountability partner

Je wordt gekoppeld aan een andere deelnemer waarmee je jouw voortgang bespreekt. Ook bespreek je welke uitdagingen je hebt en hoe je elkaar kunt helpen in het proces.

Tijdstip en vorm stem je met elkaar af.

En verder:

  • We plannen met de groep nog een laatste terugkommoment in van 2 uur om met elkaar af te sluiten en de concrete plannen te delen.
  • Je krijgt toegang tot de LinkedIn-groep met oud-deelnemers, voor het uitwisselen van ideeën, tips en het leggen van waardevolle contacten.

Wat levert het op?

Na dit programma heb je een beter beeld van de manier waarop jij een betekenisvolle bijdrage wilt leveren in je werk en ben je in staat om hier stappen naar te zetten.

Naar verwachting start de volgende online Workshop Waardevol Werk in februari. Wil jij al eerder aan de slag voor een betekenisvolle baan? Bij genoeg interesse starten we al eerder een nieuwe groep. 

Praktische info

 * De kosten zijn afhankelijk van je inkomen en de waarde die jij uit de workshops haalt. Het idee van deze schaal is dat we allemaal verschillende financiële situaties hebben, en wij willen graag flexibel zijn zodat jij kunt deelnemen. Bij je aanmelding doe je een aanbetaling van €120. De rest betaal je na afloop van de workshops op basis van de waarde die jij uit de workshops heb gehaald.

Het is mogelijk om het programma vanuit ontwikkel- of loopbaanbudget vergoed te krijgen via je organisatie vergoed. De investering bedraagt dan voor de online variant € 525 incl. BTW (€ 433,88 excl. BTW)) en voor de offline variant € 625 incl. BTW (516,53 excl. BTW). We vragen je om dit aan te geven bij je aanmelding.

Aanmelden kan t/m woensdag 15 september of totdat de groep vol zit. 

Naar verwachting start de volgende online Workshop Waardevol Werk in februari. Wil jij al eerder aan de slag voor een betekenisvolle baan? Bij genoeg interesse starten we al eerder een nieuwe groep. 

WAT Anderen zeggen

Over Marieke & Pleuni

Het programma wordt begeleid door Marieke Jacobs en Pleuni de Kind. Samen zijn zij oprichter van BetekenisBaan en trainers Waardevol Werk. 

Toen het bij Marieke door drong dat we 2 tot 3 aardbollen nodig hebben om onze behoeftes te voorzien, gooide ze het roer om. Ze begon duurzame keuzes in haar privéleven te maken en zei haar baan bij Heineken op om bij een duurzaam projectbureau impact te maken. 

Dat inzicht zorgde ervoor dat ze het roer omgooide. Ze begon met bewuste keuzes maken in haar privéleven én vond een baan met impact bij een duurzaam projectbureau. 

In het programma begeleiden ze jou met concrete handvatten om erachter te komen hoe jij het verschil wilt maken. En daarnaast delen Marieke en Pleuni vanuit eigen ervaring lessen die jou direct verder helpen!

Over Marieke

Het programma wordt begeleid door Marieke Jacobs. Marieke is co-founder van BetekenisBaan en trainer Waardevol Werk. 

Marieke werkte bij Heineken toen het 4,5 jaar geleden tot haar door drong dat we 2 tot 3 aardbollen nodig hebben om onze behoeftes te voorzien.

Dat inzicht zorgde ervoor dat ze het roer omgooide. Ze begon met bewuste keuzes maken in haar privéleven én vond een baan met impact bij een duurzaam projectbureau. 

In het programma begeleidt ze jou  met concrete handvatten om erachter te komen hoe jij het verschil wilt maken. En daarnaast deelt ze vanuit haar eigen ervaring lessen die jou direct verder helpen!