Workshop
waardevol
werk

De stap naar een betekenisvolle carrière

Steeds vaker merk je de dat het je tegenstaat wat je op je werk doet. Het knaagt dat je niet een positieve bijdrage levert aan de wereld en dat kost je energie. Je weet dat het tijd is voor verandering, maar wat wil je dan wél?

Hoe kom je erachter wat voor positieve impact je wilt maken in je baan? En op wat voor manier wil jij dat in je werk doen? En wil je dan ergens anders aan de slag of toch in je huidige organisatie het verschil maken?

Logische vragen! En de antwoorden daarop gaan alleen komen als jij er tijd voor neemt om daar bij stil te gaan. Dit is dan ook precies waar we in het programma van de (online) Workshop Waardevol Werk mee aan de slag gaan. 

Je krijgt praktische tools aangereikt om jouw richting in je impactvolle  loopbaan te bepalen. Na afloop heb jij een helder beeld hoe jij betekenis in je werk wilt en weet je welke concrete acties je kunt ondernemen naar een betekenisvolle baan.

De online Workshop Waardevol Werk start weer op vrijdag 23 april en zaterdag 24 april.

Herken je dit?

Binnenkort start de volgende online Workshop Waardevol Werk. Zet jezelf hieronder alvast op de wachtlijst, dan ontvang je als eerste de data.

Jij wilt..

Jij kan het verschil maken

We leven in een wereld waarin we steeds maar meer, meer en meer willen. Grondstoffen raken op, de biodiversiteit neemt af, er is nog steeds ongelijkheid, en ondertussen zijn we er niet gelukkiger op geworden.

Jij weet dat het tijd is voor verandering. Dat de wereld vraagt om een nieuwe economie. Een economie die betekenis heeft en waarin we streven naar wat goed is voor ons als persoon én voor de wereld om ons heen.

Gaat jouw enthousiasme de zeespiegel doen dalen? Jaag jij met jouw eindeloze energie de energietransitie aan? Of gaat jouw creativiteit de diversiteitsproblematiek te lijf? Jij kan het verschil maken met een betekenisvolle baan waar jij én de wereld beter van worden!

Hoe dan?! Wij helpen jou met het vinden van die waardevolle plek die echt bij je past.

Onze aanpak

Tijdens de Workshop Waardevol Werk maken we gebruik van de drie fases van de Waardevol Werk-methode: Purpose, Potential & Plan. Na het doorlopen van deze drie fases heb jij helder welke bijdrage jij wilt leveren, wat je kunt en welke stappen jij concreet gaat zetten voor positieve impact in je werk. 

1. Purpose

In de eerste fase ontdek je welk maatschappelijk probleem jij wilt helpen oplossen en vorm je een visie hoe jij wilt dat de wereld eruit ziet. Daarnaast krijg je helder waarom je hier zo van overtuigd van bent. 

2. Potential

De combinatie van jouw waarden, en talenten maakt jou tot wie je bent. Na deze fase weet je waar je goed in bent en wat belangrijk voor je is, zo vorm je een beeld van jouw ideale betekenisbaan.

3. plan

In de laatste fase bepaal je wat jouw voorwaarden zijn voor je werk en ontwikkel je jouw strategie voor verandering met behulp van de ‘Theory of Change’. Dit vertaal je naar concrete stappen die jij gaat zetten. 

Maak kennis met ons

Wil je eerst eens kennismaken en meer horen over de drie fases van de Waardevol Werk-methode en hoe dit jou kan helpen naar meer betekenis in je (huidige) werk? 

Meld je dan aan voor het gratis Webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’!

Het programma

De Workshop Waardevol Werk is een traject van meerdere weken, die de komende editie online plaatsvindt. Je volgt drie online workshops samen met de andere deelnemende professionals, waarin je concrete handvatten krijgt voor het vormgeven van jouw betekenisvolle carrière. 

In de weken tussen de workshops heb je twee keer een 1-op-1-sessie waarin we werken aan jouw persoonlijke doelen en uitdagingen. Daarnaast werk je zelf
verder aan voorbereidende opdrachten. Tussendoor heb je contact met een accountability partner om je voortgang te bespreken en je ideeën om te zetten in actie.

3 workshops

In elke workshop staat één van de fases van Purpose, Potential of Plan centraal. De workshops bestaan uit interactieve werkvormen en geven je handvatten om tot jouw betekenisvolle carrière te komen.

Via Zoom, zie data en tijden bij 'Praktische info'.

Tussentijdse opdrachten

In de weken tussen de workshops krijg je allerlei opdrachten mee die je kunt uitvoeren om meer inzicht te krijgen in wie jij bent, wat je belangrijk vindt en hoe je in je werk een positief verschil wilt maken.

We raden je aan om hier minimaal 2 uur per week voor vrij te maken.

2 sessies 1-op-1

Tijdens de 1-op-1-sessies gaan we in 30 minuten aan de slag met datgene waar jij tegenaan loopt in jouw zoektocht. We helpen je persoonlijke en praktische inzichten op te doen.

Via Zoom, op een tijdstip naar keuze.

Accountability partner

Je wordt gekoppeld aan een andere deelnemer waarmee je jouw voortgang bespreekt. Ook bespreek je welke uitdagingen je hebt en hoe je elkaar kunt helpen in het proces.

Tijdstip en vorm stem je met elkaar af.

En verder:

  • We plannen met de groep nog een laatste terugkommoment in van 2 uur om met elkaar af te sluiten en de concrete plannen te delen.
  • Je krijgt toegang tot de LinkedIn-groep met oud-deelnemers, voor het uitwisselen van ideeën, tips en het leggen van waardevolle contacten.

Wat levert het op?

Na dit programma heb je een beter beeld van de manier waarop jij een betekenisvolle bijdrage wilt leveren in je werk en ben je in staat om hier stappen naar te zetten.

Binnenkort start de volgende online Workshop Waardevol Werk. Zet jezelf hieronder alvast op de wachtlijst, dan ontvang je als eerste de data.

Praktische info

 

* De kosten zijn afhankelijk van je inkomen en de waarde die jij uit de workshops haalt. Het idee van deze schaal is dat we allemaal verschillende financiële situaties hebben, en wij willen graag flexibel zijn zodat jij kunt deelnemen. Bij je aanmelding doe je een aanbetaling van €70. De rest betaal je na afloop van de workshops op basis van de waarde die jij uit de workshops heb gehaald.

Aanmelden kan t/m vrijdag 16 april of totdat de groep vol zit. 

WAT Anderen zeggen

Over Marieke

Het programma wordt begeleid door Marieke Jacobs. Marieke is co-founder van BetekenisBaan en trainer Waardevol Werk. 

Marieke werkte bij Heineken toen het 4,5 jaar geleden tot haar door drong dat we 2 tot 3 aardbollen nodig hebben om te kunnen leven.

Dat inzicht zorgde ervoor dat ze het roer omgooide. Ze begon met bewuste keuzes maken in haar privéleven én vond een baan met impact bij een duurzaam projectbureau. 

In het programma begeleidt ze jou  met concrete handvatten om erachter te komen hoe jij het verschil wilt maken. En daarnaast deelt ze vanuit haar eigen ervaring lessen die jou direct verder helpen!

Veelgestelde vragen

Het is voor professionals met de nodige werkervaring, die merken dat ze niet meer volledig staan achter het werk wat ze nu doen (of deden). Het is voor jou als je er klaar voor bent om te ontdekken op welke manier een positieve impact wilt maken in je werk, zodat je weer werk doet wat past bij jou idealen. Daarnaast is het programma voor jou als je wilt weten wat voor werk bij jou past, waar jij energie van krijgt en tot je recht komt.

Het is expliciet niet gericht op mensen die willen vasthouden aan hun vertrouwde leven en de situatie waar ze nu staan. Daarnaast is het ook niet voor jou als je wilt leren hoe je in je huidige organisatie maatschappelijke thema’s op de kaart kunt zetten. Daar zijn andere trainingen weer waardevol voor.
Er zijn al meerdere deelnemers geweest die eerder een loopbaantraject hadden gedaan bij een coach. Voor hen bleek dat de Workshop Waardevol Werk alsnog toegevoegde waarde had. In het programma vorm je jouw eigen visie op de duurzame en maatschappelijke impact die jij wilt maken. Ook bepaal je jouw persoonlijke strategie. Beiden gaat je helpen om te ontdekken wat voor werk en organisaties bij jou passen. Dat is niet iets waar je bij een jobcoach achter komt.

De investering is tussen de €375 en €524 incl. BTW. Op basis van je inkomen en de waarde die jij uit de workshops haalt, bepaal je de investering. Het idee van deze schaal is dat we allemaal verschillende financiële situaties hebben, en wij willen graag flexibel zijn zodat jij kunt deelnemen.

Bij je aanmelding doe je een aanbetaling van €70. De rest betaal je na afloop van de workshops op basis van de waarde die jij uit de workshops heb gehaald.

De kans is groot dat we de volgende keer de prijzen gaan verhogen, dus doe er nu nog je voordeel mee. 

Ja, dat kan! We hebben eerder deelnemers gehad die het programma door hun werkgever vergoed kregen in het kader van loopbaanontwikkeling.

Mocht je ook willen dat jouw organisatie het programma betaald, geef dit dan aan bij je aanmelding. Verder hebben we de facturatiegegevens nodig van je organisatie, zodat we de factuur kunnen sturen. Als je vanuit je organisatie deelneemt geldt het bedrag van €525 incl. BTW. Het bedrag excl. BTW komt neer op €433,88.

Dat kunnen we goed begrijpen. En het kan best zijn dat je denkt ‘maar misschien kom ik er zelf wel achter wat ik wil’. Logisch ook, en dat zou je ook deze investering besparen!

Maar hoeveel kost het je om nu niet aan de slag te gaan met dit programma? Wellicht is dat lastig uit te drukken in keiharde euro’s, maar wel in de vorm van tijd en energie die je met dit programma bespaart. Hoe eerder en sneller jij weet wat je wilt, hoe eerder jij met een voldaan gevoel en goede energie de dag afsluit na een dag werken.

En daarnaast hoeven we je niet te vertellen dat de wereld niet wacht en dat er te veel uitdagingen zijn die vragen om mensen die daaraan een positieve bijdrage willen leveren. Uitdagingen die vragen om jou dus!

Als je hier nu de tijd voor neemt om eens goed bij stil te staan bij hoe jij betekenis in je werk wilt, dan ga je daar nog jarenlang profijt van hebben.

Als jij er klaar voor bent om samen de zoektocht aan te gaan naar meer betekenis in je werk, dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier. Je vult je gegevens in en na het overmaken van de €70 aanbetaling is de plek van jou.

JA, IK MELD MIJ AAN VOOR het gratis WEBINAr 'Maak werk van WAARDEVOL WERK'

Binnenkort zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor het gratis webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. Laat je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte!