Over ons

Onze visie

We leven in een wereld waarin we steeds maar meer, meer, meer willen. Grondstoffen raken op, de biodiversiteit neemt af, er is nog steeds ongelijkheid, en ondertussen zijn we er niet gelukkiger op geworden.

Wij geloven dat het tijd is voor verandering. Dat de maatschappij verandert naar een wereld waarin we keuzes maken die passen bij onszelf én die vallen binnen de grenzen van de aarde waarop we leven. 

Op werkvlak betekent dit dat professionals kiezen voor een baan waarin hun overtuigingen, waarden en talenten tot hun recht komen én waarmee zij een positieve impact maken.

onze missie

Onze missie is om professionals te helpen om betekenisvolle keuzes te maken in hun werk, zodat ze iets doen wat bij hen past én wat goed is voor de wereld. 

We doen dat door professionals te helpen zich bewuster te worden van wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. In workshops, 1-op-1-sessies en bedrijfstrainingen geven we ze handvatten om de keuze te maken voor een betekenisvolle carrière die bij hen past. 

Want wij geloven dat wanneer allemaal meer betekenisvolle keuzes maken, we met elkaar naar een duurzamere wereld gaan!

wie zijn wij


Pleuni de kind

CO-FOUNDER & TRAINER WAARDEVOL WERK

Bij het zien van armoede tijdens haar reizen werd Pleuni’s maatschappelijke betrokkenheid aangewakkerd. Vanuit die maatschappelijke betrokkenheid begon zij haar loopbaan als managementtrainee in human resources (HR) bij Randstad: mensen helpen aan werk als middel tegen armoede en vóór geluk en welzijn.

Na enkele jaren maakte zij de switch naar een baan in duurzaamheid, waar zij zich richtte op zowel het sociale
als het ecologische aspect. Ruim 5 jaar lang werkte zij als adviseur duurzaam beleggen, waarin ze bijdroeg om de VN Werelddoelen in de financiële sector op de kaart te zetten. Ze miste echter het helpen van mensen vanuit een HR-rol. 

Daarom richtte zij samen met Marieke BetekenisBaan op, waar ze mensen begeleidt naar waardevol werk. Daarnaast is Pleuni teamcoördinator en -coach bij de Coöperatie Leren voor Morgen, die duurzaamheid in het onderwijs integreert, en klimaatcoach bij KlimaatGesprekken.


Marieke Jacobs

CO-FOUNDER & TRAINER WAARDEVOL WERK

Ruim 4 jaar geleden hoorde Marieke tijdens een presentatie dat we 2 tot 3 aardbollen nodig hebben om in onze behoeftes te voorzien, als we blijven leven zoals we nu doen. Een dag later bekeek ze zichzelf in de spiegel en besloot: ‘dit moet anders, en ik ga hieraan doen wat ik kan doen!’

Naast haar baan bij Heineken begon ze trainingen en workshops te geven om mensen te helpen hun klimaatimpact te verminderen. Ze merkte hoe fijn het is om samen met collega’s aan een maatschappelijk doel te werken waar je met elkaar in gelooft. Ze zegde haar baan op en ging aan de slag bij een duurzaam projectbureau.

Na drie jaar nam ze de stap om als zelfstandige mensen en organisaties te helpen om betekenisvolle keuzes te maken. Dat deed ze als klimaatcoach bij Klimaat-Gesprekken en als initiator van de Duurzame Dagstart. Inmiddels besteedt ze nu al haar tijd aan BetekenisBaan. 

Ben jij klaar voor een volgende stap?

Vind je het leuk om ons beter te leren kennen en wil je ontdekken hoe jij een volgende stap kunt zetten naar een betekenisvolle baan die bij jou past? Doe dan mee aan het Webinar Waardevol Werk. We kijken er naar uit om je daar verder te helpen!