Over ons

Onze visie

We leven in een wereld waarin we steeds maar meer, meer, meer willen. Meer presteren, meer groei, meer winst. Met vaak ontevreden medewerkers, stress en zelfs burn-outs als gevolg.

Maar ook: meer geld verdienen, meer spullen, meer luxe. Met als gevolg dat grondstoffen opraken, de biodiversiteit afneemt, ongelijkheid groeit. En ondertussen worden we er niet gelukkiger op.

Wij geloven dat het tijd is voor verandering. Dat de maatschappij verandert naar een wereld waarin we keuzes maken die passen bij onszelf én die vallen binnen de grenzen van de aarde waarop we leven. 

Op werkvlak betekent dit dat professionals kiezen voor een baan waarin hun overtuigingen, waarden en talenten tot hun recht komen en waarmee zij een positieve impact maken. 

Want hoe mooi is het als werk gelukkig maakt én wereldproblemen oplost!

onze missie

Onze missie is om professionals te helpen betekenisvolle keuzes te maken in hun werk, zodat ze iets doen wat bij hen past én wat goed is voor de wereld. 

We doen dat door professionals te helpen zich bewuster te worden van de impact die ze willen maken, van wie ze zijn en van wat ze belangrijk vinden. In workshops, 1-op-1-sessies en bedrijfstrainingen geven we ze handvatten om de keuze te maken voor een betekenisvolle carrière die bij hen past. 

Want wij geloven dat wanneer we allemaal meer betekenisvolle keuzes maken, we met elkaar naar een toekomstbestendige wereld gaan.

wie zijn wij


Marieke Jacobs

CO-FOUNDER & TRAINER WAARDEVOL WERK

 • Studie: Sociale- en organisatiepsychologie
 • Eerste baan bij Heineken als consultant digitale media
 • Daarna bij SustainableMotion als projectmanager en als senior klimaatcoach bij KlimaatGesprekken
 • Nu werkzaam bij BetekenisBaan als co-founder en trainer
 • Heeft de dagelijkse leiding binnen BetekenisBaan
 • Favoriete betekenisvolle actie: gedag zeggen tegen onbekenden tijdens een wandeling

Pleuni over Marieke
Marieke was mijn trainer in een cursus tot klimaatcoach. Ik voelde meteen een klik en dacht: wat een sterke professional en integere vrouw staat hier! Ik wist gelijk: van haar kan ik leren. 

Wat ik sterk vind aan Marieke is dat zij een groot inlevingsvermogen heeft, goed kan luisteren en rake vragen stelt, waarmee ze de ander echt helpt. 

Marieke combineert haar trainers- en coachingsvaardigheden met haar betrouwbare en consciëntieuze persoonlijkheid. Ze kan super goed overzicht houden, plannen en organiseren. Daarmee heeft ze BetekenisBaan in no-time een sterke basis gegeven. 

Haar grote, warme hart maakt het plaatje compleet en dit maakt het voor mij een feest om met haar te werken. Zélfs, of juist des te meer, wanneer ze spreekwoorden gebruikt die nét niet kloppen. Dankzij Marieke staat BetekenisBaan “als een bus!”


Pleuni de kind

CO-FOUNDER & TRAINER WAARDEVOL WERK

 • Studies: Bedrijfscommunicatie Spaans en Bedrijfskunde 
 • Eerste baan bij Randstad in het management traineeship
 • Daarna bij PGGM als communicatiemedewerker en adviseur duurzaam beleggen
 • Nu werkzaam Coöperatie Leren voor Morgen als operationeel directeur
 • Heeft nu binnen BetekenisBaan de rol van sparringpartner
 • Meest betekenisvolle werkzaamheid: moeder zijn!

Marieke over Pleuni
Vanaf het eerste moment dat ik Pleuni zag, was ik onder de indruk van haar. Vertrouwd, warm en kundig.

Ik gaf haar een training tot klimaatcoach, maar had het idee dat ze daar maar weinig hoefde te leren. Pleuni ademt het namelijk om mensen en groepen te helpen ontwikkelen. 

Pleuni is ontzettend sensitief, empathisch en ze weet de juiste woorden te geven aan dat wat er gebeurt. Daarmee weet ze de mensen die ze begeleidt te spiegelen en blijvend vooruit te helpen. 

Naast dat Pleuni een hele fijne coach en trainer is, is ze een zeer gewaardeerde collega. Pleuni geeft mij het gevoel dat ik helemaal mezelf mag zijn in mijn werk. Daarmee is ze een fantastische “partner in purpose” voor mij. Ook als ze weer eens nét iets te laat komt op onze afspraak… 😉

En we werken heel fijn samen met


Anna Reints

COACH & TRAINER WAARDEVOL WERK

 • Studie: Medische psychologie.
 • Eerste baan bij Inzowijs als zorgcoördinator. 
 • Daarna bij Gemeente Leiden als beleidsmedewerker sociale- en onderwijsinnovatie en als trainer/coach/programmaleider bij Hogeschool Leiden.
 • Nu werkzaam als trainer en coach bij BetekenisBaan, De Vuurmakers, Ruimtehouders & Inwaarts. 
 • Mijn werk brengt mij betekenis doordat: ik telkens weer geïnspireerd raak van hoe mooi en goed mensen kunnen zijn!

Anna begeleidt professionals met ‘morele ambitie’ die écht van betekenis willen zijn en zich inzetten voor een mooiere maatschappij. 

Met een bedding van vertrouwen, liefdevolle eerlijkheid en een doortastende blik stelt ze de juiste vragen om mensen een stap verder te helpen in hun proces. 

Anna is opgeleid als ‘medisch psycholoog’ brengt deze lichaamsgerichte visie in haar werk door mensen in contact te brengen met hun fysieke intelligentie en leert ze hoe dit hun (persoonlijk) leiderschap kan ondersteunen.


Kom jij ons team versterken?

Open sollicitatie

We staan altijd open om te ontdekken wie ons kan versterken in onze missie. 

Zo kunnen we bijvoorbeeld hulp gebruiken van:

 • Iemand die het tof vindt om mee te bouwen aan BetekenisBaan als impactonderneming

 • Een communicatieve organisatie ondersteuner

 • Een ervaren sollicitatietrainer met betekenisvolle ambities

 • Een ervaren begeleider/coach die blij wordt van mensen begeleiden richting een betekenisvolle loopbaan

Heb je een ander idee hoe je BetekenisBaan kan of wil versterken? We zijn nieuwsgierig naar je!

Mail naar info@betekenisbaan.nl.

Het verhaal van Marieke

Het was in 2017 tijdens een presentatie van Babette Porcelijn dat ik hoorde dat we 2 tot 3 aardbollen nodig hebben om in onze behoeftes te voorzien, als we blijven leven zoals we nu doen. Een dag later bekeek ik mezelf in de spiegel en besloot: ‘dit moet anders, en ik ga hieraan doen wat ik kan!’

In mijn privéleven begon ik allerlei duurzame keuzes te maken. Zo ging ik in plaats van een vliegvakantie samen met een vriendin 1300 kilometer fietsen naar Praag (een van mijn beste vakanties ooit!). Ik begon steeds meer plantaardig te eten en kocht tweedehands of duurzame kleding. 

Maar wat wilde ik dan met werk? We werken gemiddeld zo’n 80.000 uur, dus daarin kun je een hoop impact maken en betekenen.

Heel wat gesprekken, boeken lezen, zelfreflectie, rondstruinen op het internet, events bezoeken en kopjes koffie drinken verder, zette ik de stap naar een duurzame baan. 

Ik maakte de switch van een grote multinational naar een duurzaam projectbureau met een klein team. Ook startte ik in die tijd met vrijwilligerswerk bij KlimaatGesprekken. 

Er werd me iets duidelijk: als je in je baan iets doet waar je echt achter staat én werk doet wat bij je past, dan kan je werk iets zijn waar je energie uithaalt!

Ik geloof dat er voor iedereen zo’n baan is, waarbij je iets doet wat goed is voor jezelf én de wereld. Je wilt niet weten hoe blij ik word als ik zie dat mensen dappere en betekenisvolle keuzes maken. Dat is waar ik aan wil bijdragen!

BetekenisBaan - Pleuni de Kind

Het verhaal van Pleuni

Wie mijn cv ziet, denkt misschien: wat een gekke sprongen! Van human resources naar een communicatierol, naar een adviseursfunctie en weer terug naar human resources. Van de HR-dienstverlening naar de financiële sector, naar het onderwijs en het ondernemerschap. 

Weet die wel wat ze wil? Nou, dat wist ik dus lange tijd niet. 

“Iets met maatschappelijke betrokkenheid”, was altijd mijn credo. En dat is nogal breed. Dus dan kun je op totaal verschillende plekken terechtkomen. 

De wens om een maatschappelijke bijdrage te leveren ontstond tijdens mijn reizen door Latijns-Amerika. 

Daar zag ik diepe armoede en voelde ik hoe bevoorrecht ik ben dat ik op een veilige en welvarende plek ben geboren. Ik vind dat dat ook een verantwoordelijkheid met zich meebrengt. 

Maar hoe ik daar in mijn werk invulling aan wilde geven.. dat was dus best een zoektocht.

Gaandeweg ontdekte ik wat ik niet wilde: in een grote organisatie, in een inhoudelijk specialisme, in een hiërarchische context. En ook wat ik wel wilde: werken met mensen, generalistisch werk, in een dynamische, ondernemende context.

En vooral: anderen begeleiden en stimuleren om duurzame of maatschappelijke impact te maken in hun werk. Dat is mijn missie. Ik geniet ervan als mensen gelukkig zijn in hun baan en tegelijk dingen doen die het verschil maken. 

Deze zoektocht naar mijn missie en naar werk dat daarbij past heb ik in m’n eentje ondernomen. Loopbaancoaches zijn er genoeg, maar in hoeverre kijken zij ook naar de impact die je wilt maken? Dat was voor mij een belangrijke factor. 

Daarom zijn Marieke en ik BetekenisBaan gestart: we begeleiden jou in je loopbaan, met jouw gewenste impact als startpunt. 

Die gekke carrièresprongen hebben mij dus geen windeieren gelegd!

WAT Anderen over ons zeggen

Wat ons een Sterk team maakt

 • We hebben aan een half woord genoeg. Of zeggen we precies tegelijk hetzelfde tegen elkaar
 • We vullen elkaar aan: Marieke is sterk met het hoofd (organiseren, beredeneren), Pleuni brengt een goeie dosis intuïtie (de buik). We vinden elkaar in handelen vanuit het hart
 • We houden van een goed gesprek. Daarom hebben we “Mental Monday”: onze wekelijkse lunchwandeling waarin we (persoonlijke) vraagstukken met elkaar bespreken
 • We kunnen samen lachen en huilen 
 • Samen ondernemen is net alsof je getrouwd bent. Wij hebben een goed huwelijk!
 • We drinken allebei decafé koffie

& er zijn ook verschillen

 • Marieke is stiekem best een IT-nerd en Pleuni is een echte IT-kneus (maar soms weet Pleuni Marieke ineens te verrassen met haar IT-skills!)
 • Pleuni kan soms zo opgaan in het moment dat ze de tijd vergeet. Gelukkig is Marieke een kei van een tijdbewaker
 • Marieke gaat het liefst hard vooruit op een racefiets door de natuur, Pleuni staat liever stil op een yogamat
 • Pleuni staat graag op de dansvloer, Marieke wil nog wel eens een plaatje draaien als (wannabe) DJ
 • Marieke drinkt decafé zwart, Pleuni met havermelk

Ben jij klaar voor een volgende stap?

Vind je het leuk om ons beter te leren kennen en wil je ontdekken hoe jij een volgende stap kunt zetten naar een betekenisvolle baan die bij jou past? Doe dan mee aan het Webinar Maak werk van Waardevol Werk. We kijken er naar uit om je daar verder te helpen!

JA, Houd mij op de hoogte van nieuwe data voor de Workshop Waardevol Werk

JA, IK MELD MIJ AAN VOOR het gratis WEBINAr 'Maak werk van WAARDEVOL WERK'

Binnenkort zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor het webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. Wil je hierbij zijn? Laat je gegevens dan achter, dan houden we je op de hoogte.