Duurzame vacatures vind je zo

Duurzame vacatures vind je zo

Je weet dat je duurzame of maatschappelijke impact wilt maken in je werk, maar waar vind je vacatures die bij je passen? Wij geven je een lijstje met duurzame vacaturebanken én tips, zodat jij gelijk gerichter kan zoeken naar een baan met betekenis.

Laten we beginnen met positief nieuws: het aanbod voor duurzame vacatures neemt steeds meer toe én er zijn steeds meer duurzame vacaturebanken waar jij gericht op zoek kan naar een baan die bij je past. Genoeg mogelijkheden dus.

WETEN WAT JIJ WILT

Het kan zijn dat je in je zoektocht naar een betekenisvolle baan gelijk begint met zoeken naar vacatures om te kijken wat er allemaal beschikbaar is. Voordat je verder zoekt, raden wij je aan om eerst voor jezelf te bepalen wat voor duurzame baan jij wilt. Je zult zien dat er veel meer mogelijk is wanneer jij weet wat je wilt en daarna gerichter zoekt. In ons artikel ‘Ik wil een duurzame baan, waar begin ik?’ delen we twee oefeningen die je gelijk helpen naar wat voor vacatures je wilt zoeken.

DUURZAME VACATUREBANKEN

Als je eenmaal helder hebt wat jij wilt, kun je gerichter speuren naar passende duurzame vacatures. Maar waar vind je die vacatures dan? Hier vind je een handig lijstje met vacaturebanken met duurzame of maatschappelijke vacatures:

  • Greenjobs – vacaturebank waar je duurzame vacatures, opdrachten, stages en vrijwilligerswerk vindt
  • Duurzame Vacaturebank – de naam zegt het al: een vacaturebank met duurzame vacatures
  • Sustainable Talent – dit loopbaanadviesbureau voor de duurzame arbeidsmarkt geeft een overzicht van duurzame vacatures
  • Baanmetimpact.nl – vacaturebank met zowel duurzame als sociale vacatures.
  • Sustainablejobs.nl – vacaturebank voor duurzame vacatures
  • OneWorld – onderdeel van grote journalistieke website, de focus van de vacatures liggen vooral op sociale impact maken.
  • Social Entreprise NL – een overzicht met vacatures van de aangesloten sociale ondernemingen.
  • Goede Doelen – je vindt hier allerlei vacatures gericht op maatschappelijke uitdagingen.
  • Fondsen.org – een overzicht van vacatures bij zowel maatschappelijke als duurzame goede doelen.

Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrieven van deze vacaturebanken, zodat jij als eerste op de hoogte bent van de nieuwste vacatures.

DUURZAME KOP KOFFIE DRINKEN

Hoewel er heel wat vacatures zijn die op vacaturewebsites komen, zijn er ook veel vacatures die een plaatsje op een site niet halen en worden dan gevuld door het netwerk van die organisatie. Het helpt dus om bij interessante organisaties op de radar te staan. Via LinkedIn kun je vaak laagdrempelig in contact komen om een (duurzame) kop koffie te drinken met iemand die werk doet wat jij graag wilt. 

Benader interessante personen met de vraag of jij in een half uurtje wat vragen kan stellen over wat diegene precies doet en of er nog tips zijn voor jou. Negen van de tien keer reageert iemand positief op je verzoek, omdat mensen nou eenmaal graag anderen verder helpen.  

Bonustip: Bedank iemand na jullie gesprek altijd voor zijn of haar tijd en deel wat het gesprek voor jou heeft opgeleverd. En.. houd diegene op de hoogte van de ontwikkeling van jouw betekenisvolle carrière. Zo blijf je op de radar en is iemand in de toekomst meer geneigd iets voor jou te betekenen als het nodig is.

OPEN SOLLICITATIE

Zeker als jij een duidelijk beeld in wat voor functie bij wat voor organisatie wilt werken, kan het helpen om een open sollicitatie te sturen. Als de organisatie een latente behoefte heeft aan nieuwe mensen, zullen ze als eerste met jou in gesprek gaan om te onderzoeken of er een match is nog voordat een vacature vrij komt. Hoe concreter je bent in wat voor functie jij graag wilt en waarom je daar wilt werken, hoe sneller ze ook aan jou zullen denken als er een plek beschikbaar is.

GERICHT ZOEKEN

Er zijn dus heel wat manieren om duurzame vacatures te vinden die bij je passen. Daarvoor is het eerst van belang om te weten waarnaar jij wilt zoeken en daarna gericht te gaan speuren. Wat ga jij doen om vacatures voor betekenisvolle banen te vinden die bij je passen?

Ook interessant

Ben jij klaar voor een volgende stap?

Heb jij besloten dat het tijd is om werk te maken van je duurzame ambities op carrièrevlak? Grote kans dat je je dan afvraagt: wat wil ik eigenlijk en hoe pak ik dat aan?

Precies daarmee gaan we aan de slag in ons gratis webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. We zetten samen de eerste stap naar meer betekenis in je (huidige) werk én je krijgt concrete handvatten hoe je daarna verder kan. Ben je erbij?

JA, Houd mij op de hoogte van nieuwe data voor de Workshop Waardevol Werk

JA, IK MELD MIJ AAN VOOR het gratis WEBINAr 'Maak werk van WAARDEVOL WERK'

Binnenkort zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor het webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. Wil je hierbij zijn? Laat je gegevens dan achter, dan houden we je op de hoogte.