Blog – Hoe ik mijn hart volgde voor meer betekenis in mijn baan

BLOG – Het idee om iets voor de wereld te betekenen en bij te dragen aan het grotere geheel, speelde al geruime tijd door mijn hoofd. Er leek altijd een tweedeling te zijn tussen het logische pad vanuit het hoofd (studeren en een baan zoeken die daarbij aansluit) en het pad vanuit het hart. Ik bevond me in een innerlijk conflict en vond het moeilijk om de juiste keuze te maken. Maar hoe maak je die keuze? In deze blog deel ik welke stappen ik heb gezet om mijn hart te volgen en zo mijn betekenisbaan te vinden.

Na het afronden van de master Klinische Neuropsychologie, ben ik aan de slag gegaan als consultant met het idee om de gezondheidszorg te verbeteren. Helaas merkte ik al snel dat dit werk me weinig voldoening bracht. Na een dag werken voelde ik mij leeg en had ik weinig energie over om ‘s avonds en in het weekend nog leuke dingen te doen. Ik voelde me opgesloten en had het gevoel dat ik meer uit het leven wilde halen. Ik wilde mensen helpen en iets voor de wereld betekenen, maar in plaats daarvan hielp ik bedrijven.

Innerlijk conflict
Toch is verandering en het maken van een keuze niet eenvoudig. Het logische pad vertelde me dat ik een goede baan moest hebben, met aanzien, een goed salaris, waar ik veel kon leren en uitgedaagd werd. Maar mijn hart verlangde naar iets dat werkelijk bij me paste en mij gelukkig zou maken. Uiteindelijk gaf mijn hart een duidelijk signaal dat het genoeg was. Ik kreeg last van druk op de borst, hartkloppingen en paniekgevoelens. Dit leidde uiteindelijk tot enkele maanden thuis zitten, wat me de ruimte gaf om tot rust te komen en te bedenken waar ik werkelijk gelukkig van word.

Het ontdekken van mijn missie

Het idee om iets voor de wereld te betekenen en bij te dragen aan het grotere geheel, speelde al geruime tijd door mijn hoofd. Ik kwam er alleen zelf niet uit wat ik dan concreet wilde gaan doen. Ik had zoveel ideeën en het gevoel dat ik overal aan wilde bijdragen. In het 1:1 traject van BetekenisBaan ontdekte ik stapsgewijs wat mijn missie is. De structuur die Marieke biedt, hielp mij om steeds een stapje dieper naar de kern te gaan, waardoor alles ineens op zijn plek viel.

Ik leerde dat ik geraakt word door mensen, natuur en dieren en dat ik hier een verschil in wil maken. Ik wil meer liefde in de wereld verspreiden zodat we als mensheid beter met elkaar en met de aarde omgaan. Ik geloof dat wanneer we ons ware zelf ontdekken en vanuit ons hart gaan leven, onze keuzes in het leven zullen veranderen en we als individu veel meer waarde voor de wereld kunnen creëren. Ik besloot dat ik als coach aan de slag wilde om mensen te helpen met het volgen van hun hart.

Concrete stappen
Naast het ontdekken van mijn missie hielp Marieke mij ook om concrete stappen te zetten in de richting van mijn missie. Ik heb verschillende gesprekken gevoerd, zowel met bedrijven als met coaches en psychologen, om te onderzoeken of het soort werk aansloot bij mijn missie. Ik ontdekte dat mijn missie zo specifiek was dat ik niet de juiste aansluiting voelde. Dit heeft mij ertoe gebracht dat ik To The Heart Coaching ben gestart.

Als coach help ik mensen om zichzelf beter te leren kennen en om naar hun hart te luisteren. Dit geeft hen meer vertrouwen en helpt hen om keuzes te maken vanuit het hart, zodat ze uiteindelijk kunnen leven op een manier die helemaal bij hen past. Het volgen van je hart brengt meer rust en voldoening en daarnaast kunnen we hiermee ook iets moois voor de wereld betekenen.

Meer voldoening & rust
De zoektocht naar een betekenisvolle missie heeft mij heel veel gebracht. Ik had nooit gedacht dat ik een eigen bedrijf zou beginnen, maar het hebben van een duidelijke missie geeft veel duidelijkheid en vertrouwen. Daarnaast brengt het ook rust met zich mee, omdat ik niet meer hoef te zoeken naar wat mij voldoening geeft en wat ik wil betekenen op deze wereld. Alles valt nu op zijn plek en ik vertrouw erop dat dit mijn pad is waarop ik kan groeien en leren.

Mocht je ook op zoek zijn naar meer betekenis en voldoening in het leven. Dan zou mijn tip zijn om te ontdekken wie jij écht bent en waar je door geraakt wordt en om aan de slag te gaan met belemmeringen die je weerhouden om jouw betekenisvolle missie te leven. Luister naar je hart en volg je gevoel!

Wil jij net als Leanne ook een betekenisvolle loopbaan? Kom naar ons gratis webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. We delen de 3 stappen naar een betekenisvolle loopbaan én gaan direct met elkaar aan de slag.

Ook interessant

Ben jij klaar voor een volgende stap?

Heb jij besloten dat het tijd is om ook werk te maken van je duurzame of maatschappelijke ambities op carrièrevlak? Grote kans dat je je dan afvraagt: wat wil ik eigenlijk en hoe pak ik dat aan?

Precies daarmee gaan we aan de slag in ons gratis webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. We zetten samen de eerste stap naar meer betekenis in je (huidige) werk én je krijgt concrete handvatten hoe je daarna verder kan. Ben je erbij?

JA, Houd mij op de hoogte van nieuwe data voor de Workshop Waardevol Werk

JA, IK MELD MIJ AAN VOOR het gratis WEBINAr 'Maak werk van WAARDEVOL WERK'

Binnenkort zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor het webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. Wil je hierbij zijn? Laat je gegevens dan achter, dan houden we je op de hoogte.