Bewandel
je weg naar waardevol werk

De stap naar een betekenisvolle carrière

Steeds vaker merk je dat het je tegenstaat wat je op je werk doet. Het knaagt dat je niet een positieve bijdrage levert aan de wereld en dat kost je energie. Je weet dat het tijd is voor verandering, maar wat wil je dan wél?

Hoe kom je erachter wat voor positieve impact je wilt maken in je baan? En op wat voor manier wil jij dat in je werk doen? En wil je dan ergens anders aan de slag of toch in je huidige organisatie het verschil maken?

Logische vragen! En de antwoorden daarop gaan alleen komen als jij er tijd voor neemt om daar bij stil te staan. 

Stel je eens voor dat we samen die antwoorden ontdekken in de natuur:

Wakker worden in een tentje in een prachtig groen landschap. Wandelingen door de natuur met oefeningen die inzicht geven in de impact jij wilt maken in je loopbaan. Reflectietijd in de schaduw onder een boom. Heerlijk plantaardig eten. Mijmeren bij het kampvuur. En dit alles met een groep gelijkgestemden die ook het verschil willen maken met hun werk. 

Oftewel, drie dagen onder onze begeleiding in de natuur stilstaan, vertragen en de koers van je betekenisvolle loopbaan ontdekken.

We hebben nog een paar plekjes. Ga je met ons mee?

Herken je dit?

Jij wilt..

Jij kan het verschil maken

We leven in een wereld waarin we steeds maar meer, meer en meer willen. Grondstoffen raken op, de biodiversiteit neemt af, er is nog steeds ongelijkheid, en ondertussen zijn we er niet gelukkiger op geworden.

Jij weet dat het tijd is voor verandering. Dat de wereld vraagt om een nieuwe economie. Een economie die betekenis heeft en waarin we streven naar wat goed is voor ons als persoon én voor de wereld om ons heen.

Gaat jouw enthousiasme de zeespiegel doen dalen? Jaag jij met jouw eindeloze energie de energietransitie aan? Of gaat jouw creativiteit de diversiteitsproblematiek te lijf? Jij kan het verschil maken met een betekenisvolle baan waar jij én de wereld beter van worden!

Hoe dan?! Wij helpen jou met het vinden van die waardevolle plek die echt bij je past.

Onze aanpak

Hoe jij impact maakt is aan jou! Misschien denk je gelijk aan functietitels als duurzaamheidsadviseur, vitaliteitscoördinator of MVO-manager, maar gelukkig zijn er meer invullingen van een betekenisvolle carrière. Misschien blijf je in je huidige baan om daar een verandering te realiseren? Of zet je de stap naar een nieuwe plek, omdat je daar meer kan betekenen?

Tijdens ‘Bewandel je weg naar Waardevol Werk’ maken we gebruik van de drie fases van de Waardevol Werk-methode: Purpose, Potential & Plan. Na het doorlopen van deze drie fases heb jij helder welke bijdrage jij wilt leveren, wat je kunt en welke stappen jij concreet gaat zetten voor positieve impact in je werk. 

1. Purpose

In de eerste fase ontdek je welk maatschappelijk probleem jij wilt helpen oplossen en vorm je een visie hoe jij wilt dat de wereld eruit ziet. Daarnaast krijg je helder waarom je hier zo van overtuigd van bent. 

2. Potential

De combinatie van jouw waarden, en talenten maakt jou tot wie je bent. Na deze fase weet je waar je goed in bent en wat belangrijk voor je is, zodat je jouw potentieel kunt benutten in je betekenisbaan.

3. plan

In de laatste fase bepaal je wat jouw voorwaarden zijn voor je werk en je ontwikkelt wat jouw strategie voor verandering wordt met behulp van de ‘Theory of Change’. Dit vertaal je naar concrete stappen die jij gaat zetten. 

Maak kennis met ons

Wil je eerst eens kennismaken en samen ontdekken of dit programma past bij waar je nu staat?

Plan dan een gesprek, waarin we samen kijken welke stap jij het beste kunt zetten voor meer betekenis en voldoening in je loopbaan.

Maak kennis met ons

Wil je eerst eens kennismaken en zelf onze aanpak ervaren? Kom dan naar het gratis webinar Maak werk van Waardevol Werk. 

We delen de 3 bewezen stappen naar een betekenisvolle carrière én gaan direct aan de slag met de eerste stap.

Het programma

Het ‘Bewandel je weg naar Waardevol Werk’ programma is een driedaags programma in de natuur. Je krijgt praktische tools aangereikt om de richting van jouw impactvolle loopbaan te bepalen. Na afloop heb je een helder beeld hoe jij betekenis in je werk wilt en weet je welke concrete acties je kunt ondernemen naar een betekenisvolle baan. 

Voorafgaand aan de driedaagse krijg je voorbereidende opdrachten mee. Achteraf is er op een moment naar keuze een online 1:1 sessie en we sluiten het programma met de groep af tijdens de afsluitende bijeenkomst.

 

Driedaagse intensive

Tijdens de driedaagse staat elke dag één van de fases van Purpose, Potential of Plan centraal. De dagen bestaan uit interactieve werkvormen in de natuur en we geven je handvatten om tot jouw betekenisvolle carrière te komen.

Zie locatie en data bij 'Praktische info'.

Voorbereidende opdrachten

In de weken voorafgaand aan de driedaagse krijg je allerlei opdrachten mee die je doet om meer inzicht te krijgen in wie jij bent, wat je belangrijk vindt en hoe je in je werk een positief verschil wilt maken.

1x online 1-op-1 sessie

Na de driedaagse hebben je met een van de begeleiders een 1-op-1-sessie waarin we in 30 minuten aan de slag gaan met datgene waar jij tegenaan loopt in jouw ontdekkingstocht. We helpen je persoonlijke en praktische inzichten op te doen.

Via Zoom, op een tijdstip naar keuze

Terugkomsessie

We plannen met de groep na afloop van de driedaagse een middag in Utrecht waar we met elkaar afsluiten en de opgedane inzichten integreren.

En verder:

  • Je krijgt toegang tot de community met oud-deelnemers van BetekenisBaan, voor het uitwisselen van ideeën, tips en het leggen van waardevolle contacten.

     

  • Ook word je uitgenodigd voor de alumni-bijeenkomsten van BetekenisBaan om elkaar blijvend te voeden in je betekenisvolle loopbaan. 

WAT Anderen zeggen over onze begeleiding

Locatie & overnachten

We zijn tijdens de ‘Bewandel je weg naar Waardevol Werk’ te gast op een heerlijke locatie bij Apeldoorn. Een terrein met een fijne workshopruimte, veel groen om ons heen en de mogelijkheid om je eigen tentje op te zetten. 

We zorgen voor plantaardige maaltijden overdag. 

Kamperen met je eigen tentje zit bij de prijs inbegrepen. 

Is kamperen niet zo jouw ding? Je kunt ook op eigen kosten kiezen voor een B&B in de buurt. 

Gedurende het programma zullen we zoveel mogelijk buiten zijn in de natuur. Hou rekening met dat we elke dag zo’n 5 – 10 km kunnen wandelen. 

Wat levert het op?

Na dit programma heb je een beter beeld van de manier waarop jij een betekenisvolle bijdrage wilt leveren in je werk en ben je in staat om hier stappen naar te zetten.

De Workshop Waardevol Werk start waarschijnlijk weer in februari. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Laat het weten, dan houden we je op de hoogte!

Praktische info

De Workshop Waardevol Werk start waarschijnlijk weer in februari. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Laat het weten, dan houden we je op de hoogte!

We hebben nog enkele plekjes om mee te gaan. Vol is vol!

WAT Anderen zeggen over onze begeleiding

Over onze begeleiding

Het programma wordt begeleid Marieke Jacobs en Anna Reints. Zij zijn professionals die de zoektocht naar betekenisvol werk maar al te goed kennen. 

Waar komen we het meest tot ons recht? Hoe maken we de impact die we willen maken? En hoe vinden we een baan waar we echt energie van krijgen? Vragen die ons hebben bezig gehouden en de nodige uitdagingen brachten. Inmiddels hebben we honderden mensen hierin begeleid. 

In het programma reiken we je concrete handvatten aan om erachter te komen hoe jij het verschil wilt maken. Daarnaast delen we vanuit eigen ervaring lessen die jou direct verder helpen.

Over Marieke

Het programma wordt begeleid door Marieke Jacobs. Marieke is co-founder van BetekenisBaan en trainer Waardevol Werk. 

Marieke werkte bij Heineken toen het 4,5 jaar geleden tot haar door drong dat we 2 tot 3 aardbollen nodig hebben om onze behoeftes te voorzien.

Dat inzicht zorgde ervoor dat ze het roer omgooide. Ze begon met bewuste keuzes maken in haar privéleven én vond een baan met impact bij een duurzaam projectbureau. 

In het programma begeleidt ze jou  met concrete handvatten om erachter te komen hoe jij het verschil wilt maken. En daarnaast deelt ze vanuit haar eigen ervaring lessen die jou direct verder helpen!

Veelgestelde vragen

Het programma is niet voor jou als je wilt leren hoe je in je huidige organisatie maatschappelijke thema’s op de kaart kunt zetten. Daar zijn andere trainingen weer waardevol voor.

Dat is geen enkel probleem. Met iedere achtergrond kan je nu al een betekenisvolle bijdrage leveren. Wij gaan je helpen ontdekken wat die bijdrage is en hoe jij in je werk de impact kan maken die je wilt maken.

Er zijn al meerdere deelnemers geweest die eerder een loopbaantraject hadden gedaan bij een coach. Voor hen bleek dat onze aanpak en begeleiding alsnog toegevoegde waarde had.Met de aanpak van Waardevol Werk vorm je jouw eigen visie op de maatschappelijke impact die jij wilt maken. Ook bepaal je jouw persoonlijke strategie. Beiden gaat je helpen om te ontdekken wat voor werk en organisaties bij jou passen. Dat is niet iets waar je bij een jobcoach achter komt.

Als jij tijdens de driedaagse of daarna merkt dat je niet verder komt, dan mag je altijd bij je aankloppen met je vraag. We kijken dan samen of het nodig is om je weer op weg te helpen.

Tjsa, als je tot hier hebt gelezen weten we allebei dat je hartstikke geïnteresseerd bent. Zullen we er dan gewoon maar voor gaan? Wij kijken er heel erg naar uit om je te begeleiden!

Dat kan! Je kunt bij je aanmelding aangeven of je in één of twee termijnen wilt betalen.

JA, Houd mij op de hoogte van nieuwe data voor de Workshop Waardevol Werk

JA, IK MELD MIJ AAN VOOR het gratis WEBINAr 'Maak werk van WAARDEVOL WERK'

Binnenkort zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor het webinar ‘Maak werk van Waardevol Werk’. Wil je hierbij zijn? Laat je gegevens dan achter, dan houden we je op de hoogte.